choken

Medeltid och nutida riddare

Kategori: Allmänt

Jag känner en viss samhörighet med dessa underbara människor som lever för sina medeltidsmarknader och livespel. Det finns en ide om vad som förgyller vardagen vare sig det är smeder, gycklare eller narrar i medeltida rustningar eller som i vårt fall ett gäng fanatiska motorcyklister som hittat något som skapar en social samvaro kring ett intresse som förenar och förgyller.
En tur på MC med sina vänner eller ett tornerspel, en fältäsja eller ett stop mjöd. Huvudsaken är att man delar det med sina vänner.
Vi tog en tur idag med några av dom och andra träffade vi efter vägen. Valsanvägen till Leksands gammelgård för ett besök på medeltidsdagarna var första stopp. Som vanligt fanns det många duktiga hantverkare och god mat.
Höjdpunkten var musikerna som höll igång och jag var bara tvungen att köpa en skiva med dom.
Eva studerar hur hon ska knåpa ihop en ringbrynja. Undrar till vem?

Maria, Annelie och Eva i kollegialt samspråk.
Varius Coloribus Experience
Frivilliga till tornerspelet???
Tokrea på hjälmar på Touringbutiken.
Rätt storlek, rätt pris. Affär!!!
Affär??? Tur att jag hade plånboken!

Änte vackert?

I Häradsbygden har man sina egna trafikregler och Ulrika fick en cyklist i knät. Sånär som på ett par repor och en adrenalinkick över vad som är lämpligt verkade alla klara sig bra. Ulrika visade på ett otroligt lugn som jag hoppas höll i sig även när hon kom hem.
Jättekul att du var med idag och övningskörde bland hästar, folkmassor, tokiga bilister och cyklister. Jag är lite imponerad av dina snabba framsteg.

Nu är det bara några dagar kvar i frihet innan jourveckan drar igång, men sen är det snart dags för Norge igen.