choken

Riddare

Kategori: Allmänt

Ja det finns kanske inte många likheter med riddarna från medeltiden och 2013-års motorcyklist, men jag tror i alla fall att vi har det gemensammt att vi njuter av fint väder och en kall öl.
 
Det har varit en riktigt bra helg med mycket motorcykel, långa promenader och avkoppling i solen där hemma.
Efter en lugn start på fredag med otroligt god mat och pilsner gjorde vi älvrundan på lördag morgon. 7km rask promenad som avrundas med nybakta kolhydratfria scones, ägg, bacon och en sjujäkla balja kaffe så var vi redo för medeltiden och den tidens riddare. 
Kanske nåt för Touringbutiken att ta upp i sortimentet
 
Det finns duktiga hantverkare på Leksands medeltidsmarknad, även om Riddarveckan i Hova har mycket mycket mer av den varan.
 
 
Kaffetermosen är med och det är dags för ett fikastopp, även om vi nyss lämnat riddarna. Vindskyddet och utsiktsplatsen där Åsa och Johan vigdes känns alltid som en bra plats och en sån här dag är ju utsikten riktigt fin.
 
 
Tillbaks söderut kör vi Valsanvägen för att hamna i Staberg. Stoppet blev kort. Värmen är påtaglig, magen tom och det känns inte motiverat att betala in sig för en 5-minutare på God Old England, även om det lockade.
 
En god lunch och några timmar i solen så bär det av igen. Klockan åtta på kvällen är det fortfarande långt tills solen går ner men tempen är perfekt så det blir en tur i gränslandet Borlänge-Säter och över till Vika. Vi svänger in vid bystugan klockan nio för att träffa lite folk men det är tomt. CC Riders ska spela ikväll, men det blir nog en sen start verkar det när vädret är så fint och förfesterna drar ut på tiden.
 
Söndag morgon och en ny promenad innan frukost. Den här gången följer vi den nya leden mot Falun som plöjs fram genom skogen för att bereda plats för vattenledning och fjärvärme till Borlänge östra (Falun).
Det kanske är dags att skaffa den där endurocykeln till vintern att arbetspendla med.

Det är ju mors dag idag och vad passar då bättre än en kopp förmiddagskaffe hos mor och far i Falun. Vägen dit kör jag ju varje dag till jobbet så en omväg måste till för att få omväxling, men det är också allt vad motorcykel det blir den här dagen, förutom bokvalet då hemma i solen efter lunch.
 
 
Ha det gott så ses vi.