choken

Skottland nästa

Kategori: Allmänt

Här på bloggen händer inte mycket, som ni märker, men det har heller inte körts motorcykel på några veckor.
Sista arbetsveckan körde jag kommunens Caddy på min beredskapsvecka och den semestervecka som nu avverkats har körts med bil och husvagn.
Bilmuséet på Sparreholms slott.
 
 
Först några dagar här hemma med underbara Sigge och Sonja, Sigge som passade på att fylla 3 år när han var här.
Sigge fick själv välja hur tårtan skulle dekoreras.
 
Torsdag - Lördag kördes Midnattsolsrallyt och det är inte ofta det går här i närheten, så det var bäst att passa på. Först kollade vi in servicestoppet i Hedemora innan vi drog iväg i hettan till Norns bruk för att se bilarna på en specialsträcka.
Tävlingen är uppdelad i 2 klasser. Den här Saaben tävlar i den "lugna" klassen där det gäller att pricka en idealtid.
 Här däremot är det rally på riktigt.
 

Vi lämnade rallyt ett tag och med husvagnen på släp körde vi söderut till Malmköping. Har aldrig varit där förut, men det verkade trevligt så vi testade. En mycket trevlig camping, promenadavstånd till "centrum", beachvolley-turnering på campingen och rally i närheten.
Vi passade på att se bilarna när dom passerar Malmköping på väg mot SS17. Här är det legenden Stig Blomqvist som passerar.
 

Hosjö-open på Malmköpings bad & camping
Utställning av Hans Geddas alster i Hälleforsnäs
En av många spårvagnar som finns på spårvagnsmuséet och som passerade campingen varje halvtimme.
 

Nu har vi packat, slipat detaljer, packat om och känner oss så förberedda vi kan. Färjan Göteborg-Kiel är bokad till söndag kväll, tunneln Calaice-Folkstone är bokad onsdag fm och åt andra hållet 2 veckor senare. Eftersom vi tältar har vi inte bokat några övernattningar. Det brukar finna plats. 3 veckor på hojen borde få en att bli nöjd, men jag har planerat in 4 dagar i Norge efter en tvättdag här hemma. Eva slipper dock den pärsen då hon börjar jobba direkt efter Skottlandsresan. 
 
Jag har inga stora förhoppningar att lyckas uppdatera bloggen under resan, då blogg-appen inte är överrens med mig, men det kanske blir nån bild på Twitter eller Instagram.