choken

Äntligen ut på vägarna

Kategori: Allmänt

 
 
Efter det senaste inlägget här på bloggen har jag inte kört många meter på motorcykeln. Sedan 30 maj ingenting. Inte ens bil.
Jag lyckades med konststycket att kraschlanda med pannan före ner i ett stengolv, med händerna under mig på något sätt. Resultatet blev ett antal frakturer i skallen, höger tummled krossad och vänster handled av. Körförbudet fick jag direkt av läkaren för hjärnblödningarna och sträcker sig fram till sista augusti. När jag kan köra motorcykel igen återstår att se. Jag ska in på operation igen på onsdag och stiften som håller delarna på plats i högerhanden ska tas ur och hur den fungerar efter det vet ingen, men hur det än är handlar det nog om ganska mycket träning innan jag kan behärska 265kg Triumph.
 
De senaste 2 veckorna har jag tagit ut semester och vi har rest runt en del. Rest i bil med Eva som ständig chaufför och vi hade det riktigt bra.
Första etappen gick till Trollhättan och övernattning på hotell mitt i stan. 
Slussområdet i Trollhättan
 

Från Trollhättan siktade vi på Råbocka camping i Ängelholm. Den dyraste camping vi tältat på, frånsett Öland då förståss.
På väg till Skåne ligger Lidköping och i Lidköping ligger Touratech. Ett givet stopp i deras nya större butik innan vi avverkar milen på motorvägen söderut.
 Röd flagg på stranden. Höga vågor och kraftiga underströmmar.
 
Nu är det Danmark på tur. Färjan från Helsingborg över sundet och sedan ner längs kustvägen till konstmuséet Lousiana med mycket att se, både inomhus och ute i skulpturparken.
 Skulpturparken, sundet och skåne längst bort. 
 Den målarkludden kommer nog aldrig att bli nå´t.
 
Vidare västerut över Stora belt till Kolding på Jylland och Stensager camping. En riktig toppencamping, mycker billigare än förra nattens överpris i Ängelholm.
 Högt uppsatt arbete på Stora belt-bron.
 Stadsvandring i Kolding
 
2 nätter i Kolding och sen vill vi vidare. Vi åker ner i Tyskland på småvägar och till Flensburg som är väl värt en halvdag bland gamla hus och lokala bryggerier. (Det finns trots allt en fördel med att inte få köra)
 
Slurp
 
Riktigt god öl, med mat till.
 
 Inne i restaurangen

Nästa övernattning blir utanför Heiligenhafen på ännu en toppencamping. Enda negativa var väl att dom inte upptäckt det där med betalkort i varken pub eller restaurang på campingen. Endast kontanter.
 Morgonvandring i Heiligenhafen
 
Morgonkaffe på Danska
 
Förra sommaren reste vi med motorcykel till skottland på en 3-veckors tripp. Vid den sista övernattningen i Maribo strax norr om Rödby, drack vi en dubbelbock från Krenkerups bryggeri som vi blev väldigt förtjusta i och nu letade vi på bryggeriet strax norr om Maribo, i Saksköping. Det här är ju Danmark, så gårdsbutiken var full med olika sorters öl från gården. Naturligtvis fyllde vi upp dom hål som fortfarande fanns i packningen.
Bryggeriet från utsidan
 
 Sista natten innan vi är hemma. Lutande campen i Osby
 
Vi konstaterar ganska snart att vi ska dela upp sista delen hem i två dagsetapper och gör därför halt i Osby. En billig camping, vilket jag har viss förståelse för. Efter mycket letande hittar vi en fläck som inte lutar för mycket ner mot sjön.
Sen är det bara målrakan kvar hem, med lunchstopp på Wassbacken för en schnitzel.
Nu kör jobbet igång, efter så lång tid sjukskriven (sista 2 veckorna semester).
2 veckors jobb, sen 2 veckors semester. Då tar vi husvagnen och åker någonstans.
Tills dess, ha det bra.