choken

Cykelvasan 2017

Kategori: Allmänt

Jag övertalade Eva att åka med på 45 kilometersversionen av cykelvasan i år, som en morot för träningen.
Nu blev det ju inte riktigt som jag tänkt från början, eftersom jag kvaddade armen tidigare i somras och avråddes (förbjöds) av sjukvårdspersonal att cykla i skogen innan allt var återställt i armen.
Resultatet, ja det blev att Eva cyklar själv, medan jag är serviceteam, suporter och fotograf och kock.
Vi åkte till mora redan på torsdag och hämtade ut nummerlapparna, även min eftersom jag hade betalt och det var en fräck grön gympapåse med som allt låg i.
Starten för 45;an är i Oxberg så det verkar som ett bra ställe att övernatta på och vakna vid startlinjen och det var helt rätt tänkt. Ett perfekt ställe för det här tillfället. Torbjörn, ni vet han Busk ringde på kvällen vilket var jäkligt trevligt. Den positiva stämman var det länge sedan jag pratade med och dom skulle komma upp till oss innan start och förbereda det sista eftersom även han kör 45;an. Torbjörn startar 5 minuter innan Eva och jag har ju redan räknat ut vad det gör med hennes huvud. "Jag är absolut ingen tävlingsmänniska" hahahahhhaaaaaa.
 
 
 
Det är fredag och dags för loppet. Vädret är det bästa den här sommaren i Dalarna och förutsättningarna är på topp, även vad beträffar humör och form för Eva.
 
 
 
Starten är först 11:35 så vi hinner se ungdomsklassen dra iväg på sin 30 km med Marcus Ljungqvist som filmar från sadeln och vi hinner verkligen känna av stämningen.
Ingen av oss har stått på startlinjen i något Vasa-arrangemang, men jag börjar förstå lite grann vad det här handlar om och känner den nerv och den magi som finns i det här.
 
 
 
Familjen Busk kommer till starten där både Eva och Torbjörn gör sig redo för dagen utmaning.
Jag tappar ganska snart bort dom båda i startfållorna och det myller som är där och lämnar Oxberg med husbilen riktad mot Mora, där jag fick ett par riktigt sköna timar i solen medan jag väntar in dagens hjältar.
Även om dom inte får någon lagerkrans av de här paret så gjorde båda två en otroligt bra dag.
Eva körde sina 45 km på 3:08 och Torbjörn på 3:30. Så bra gjort.
 
 
 
 
 
Som en parentes kan jag nämna Mikael Stam som körde hela sträckan på fredagen. Han cyklade den grymma distansen 92 km på 4:53:08.
 
 
 
 
Och så finns det ju dom som vill krångla till det hela en del.
 
 
 
Tja, vad gör vi nu när det här är avklarat? Vi kör till Sälen och kopplar av lite.
Avkopplingen består av grillbufé, BOX whisky (den grymmaste vi smakat) och en god öl. Eva ser ett anslag på toadörren och vips har vi anmält oss till ölprovning på Sälens bryggeri imorgon och lördagens knepigaste uppdrag blir att klura ut var bryggeriet finns. Det positiva med det är väl alla km promenad som satt sig i benen innan vi lokaliserat brygden. 
 
 
 
 
 
Provningen var upplagd på ett väldigt bra sätt och efter 11 sorter med varierande smak och styrka larvar vi hem mot husbilen med 2 konstiga tunnor i sällskap som förhoppningsvis kan erbjuda en kall god öl på tapp från ett känt ölbryggarpar i norra Borlänge.
 
 
 
 
 
 
Nästa år är vi där igen och då hoppas jag att jag är hel och kan starta på någon av distanserna.